CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

19 September, 2011

jamban....jamban... sayang ko!!!

di petang yang hening ketika semua manusia bekicau-kicauan....
aq menangis teresak-esak keseorangan...

flash back
niat ikhlas ke toilet....
mule2 xbawa nset.. xbawa kunci...juz barang yang perlu je..
tetibe..masok bilik, amek knci, amek nset..
then, g toilet balik... ala2 times up kat toilet tuu..aq pun bang0n n then....
pluup!!
waaa,,..sayang nye....baru pakai 5 bulan..sayang o0 nset tuuu..
cinta aq kat dia lebih dari bf sendiri :'(
dia bawa sume pergi.. memory..simcard..
xde apa yang boleh aq buat tok selamatkan dia sbb dalammmmmm sangat,,...
dah sampai masa nak berpisah..nak wat macammana..hmmm...


disebabkan aq takut orang susa cari aq n aq xnak beli no baru sbb dah xda yg youthclub...
aq pun g renew no ..alhamdulillah...kat perlis maxis center tutup pukul 7.30..
nasib aq sempat......


moral of the story:don't bring your cell phone along to the toilet

aq still lagi xbagitaw mak aq pasal ni...tunggu dia tanya..hehe..takot~
kepoh 1 floor nset aq masuk jamban..malu ahhh~

06 September, 2011

baru dan lama

assalamualaikum!!!!!

hehhe ..... tetibe aq rajin lak nak ber-blogging akhir2 ni... fuuuhhhh ... xtaw la aq tertinggal ke pe ... or terlambat dashboard baru tu pelik n aq xsuka la~ ... agak pening sikit sbb ada banyak benda yang aq xjumpa dalam tuuu..

ok terasa aq ni lembab + bodo pandai plak kan.. 

almaklum la.. aq jarang bukak ... xsempat pun nak selongkar sume benda alah tu kan ....

tp bile tang nak post aq suke .. mcm tersusun sikit... macam lebih moden .. maju.. baru... haru?? 


*aq xreti la nak snap pic at lappy ... mcm mane eh?? sape nak ajar?

05 September, 2011

R.A.Y.A

salammmm...... xda apa2 nak cakap pon ... cume nak cakap .......

syoknye rayeeeeeeeeeeeeee!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ayu x?? heheh ... 
ni la akibatnya kalau dah lama xjumpa member2... tgk....batak la
series aq rindu dorang ... lamanya xjumpa... tgk... hang out dari petang bawa ke malam ...
dari pagi bawa ke petang xley bawa ke malam .. da nak balik arau dah :'(
dimalam nya .. di Marry Brown

di rumah cekgu :)



ingat lagi dulu nak pegi raya nek bas.... nek KTM .. sekarang nek kereta woo teruja..

bak kata mak aq ..." budak2 dah ada kereta dah ...yang len da xpandang" ok .. saya terasa.
masing2 bawa kereta... padahal baru je lepas SPM .. lagaknya macam orang dah kerja ... apa2 pon ... member still xlupa even masing2 da merantau...



dalam kereta la kannnnn
oke, da jumpa ex siap gambar bersama lagi ... cinta cimpanzi berlakulah perbualan antara aq n dia yang aq rasa paling pelik skali..ketika duduk bersebelahan amek kesempatan


him : weh. kenapa eh kita putus dulu
me : sebab ko la.. masa ko kat johor , aq marah kau teros ko xcontact aq lagi *muke sedih
him : aq ke?? haha.. aq ingat lagi masa ko tnye soalan math kat aq... tanya kat mesej
me : hehe .. aq ingat lagi mase aq buat homework ko sbb ko xsiap
him : a'a .. aq ingat lagi
friend : nak kapel balik ke tuuu
me : kapel balik jum *main2 je
him : xnak aq .. aku dok johor.. ko dok arau .. kat sini je leh jumpa
him : *bla

macam gitu la gaya nya .. aish~ n then snap pic berdua request from HIM
cerita lampau


pelik dan lawak ... setiap kali jumpa putar balik cerita lama ....fuuuuuu



kami mengucapkan .. SELAMAT HARI RAYA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


she's died

AL-FATIHAH.....

kerana kesibukan dikota arau.. aq xdapat nak post + still sedih lagi ... hmmm ..... from previous post

dia lah... arwah lah orangya ... hmmm... sedih sangat kannn .... dia pergi da...

masa tuu aq nak gi kuliah .. tiba2 mak aku kol... mcm pelik la jugak kan .. selalu ptg je mak aku kol... tapi pagi ... dlam kol 7 lebih mcm tuu la...

me : hello
ibu : nab dah meninggal
me : YA ALLAH!!!!!
ibu : *teresak2
me : *badan dah lemah
perbualan selebihnya dirahsiakan .. hehe


dah la aku kat arau dia kat Selangor .. mmg aku xboleh balik la kan .. kalau aku balik pun .. maybe sok pagi baru sampai .. sama jugak ... aku still x dapat tengok jenazah dia ...

family dia kata dia meninggal bukan sbb lukimea tapi sbb lain .. xpelah .. ajal dia kot... aku pun xsanggup nak tengok dia terlantar je dkat hospital sampai makan pun x boleh sbb gusi dia bengkak ...

masa dia dekat hospital... dia x 0n anset dia .. dia x nak cakap dengan kawan dia ... sbb dia kata dia xnak tengok kawan dia sakit ...
aku ingat lagi mak arwah cerita.. dia kata kat mak dia, dia nak bio oil sbb dia malu kalau orang mandi jenazah dia nanti ade parut2... sedangkan masa orang mandikan dia hari tuu ... xde kesan apa2 .. dia bersih sangat .. dia baik ... sampai masa terlantar sakit pun dia masih nak puasa sunat ..subhanallah ...

orang yang masukkan jenazah dia kat liang lahat tu pun kata jenazah dia lah yang paling ringan pernah dia angkat .. tgk... baiknya dia ... hm... rindu .. Alhamdulillah .. masa cuti mid sem aq n member dengan family dia suma g kubur dia  .. ziarah dia.. hari raya tu pon .... kiteorang g lagi ... rindu nak raya ngn dia ... nak dtg umah dia family dia xbalik lagi ...

hari terakhir aku jumpa arwah .... sebelum masuk uitm ... arwah sakit sebenarnya .. muka pucat .. tp nak jugak hang out ... tu pun dia follow g makan je ... sbb xlarat jalan ...sempat dia cerita kisah dia kat aq ... rahsia dia... *sbb kiteorang mmg suka tukar2 rahsia*

xpelah .. Allah sgt sayangkan dia ... kekadang mimpi dia ... mcm dia hidup lagi.. hmm ...
AL-FATIHAH :'(