CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

19 September, 2011

jamban....jamban... sayang ko!!!

di petang yang hening ketika semua manusia bekicau-kicauan....
aq menangis teresak-esak keseorangan...

flash back
niat ikhlas ke toilet....
mule2 xbawa nset.. xbawa kunci...juz barang yang perlu je..
tetibe..masok bilik, amek knci, amek nset..
then, g toilet balik... ala2 times up kat toilet tuu..aq pun bang0n n then....
pluup!!
waaa,,..sayang nye....baru pakai 5 bulan..sayang o0 nset tuuu..
cinta aq kat dia lebih dari bf sendiri :'(
dia bawa sume pergi.. memory..simcard..
xde apa yang boleh aq buat tok selamatkan dia sbb dalammmmmm sangat,,...
dah sampai masa nak berpisah..nak wat macammana..hmmm...


disebabkan aq takut orang susa cari aq n aq xnak beli no baru sbb dah xda yg youthclub...
aq pun g renew no ..alhamdulillah...kat perlis maxis center tutup pukul 7.30..
nasib aq sempat......


moral of the story:don't bring your cell phone along to the toilet

aq still lagi xbagitaw mak aq pasal ni...tunggu dia tanya..hehe..takot~
kepoh 1 floor nset aq masuk jamban..malu ahhh~

06 September, 2011

baru dan lama

assalamualaikum!!!!!

hehhe ..... tetibe aq rajin lak nak ber-blogging akhir2 ni... fuuuhhhh ... xtaw la aq tertinggal ke pe ... or terlambat dashboard baru tu pelik n aq xsuka la~ ... agak pening sikit sbb ada banyak benda yang aq xjumpa dalam tuuu..

ok terasa aq ni lembab + bodo pandai plak kan.. 

almaklum la.. aq jarang bukak ... xsempat pun nak selongkar sume benda alah tu kan ....

tp bile tang nak post aq suke .. mcm tersusun sikit... macam lebih moden .. maju.. baru... haru?? 


*aq xreti la nak snap pic at lappy ... mcm mane eh?? sape nak ajar?

05 September, 2011

R.A.Y.A

salammmm...... xda apa2 nak cakap pon ... cume nak cakap .......

syoknye rayeeeeeeeeeeeeee!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ayu x?? heheh ... 
ni la akibatnya kalau dah lama xjumpa member2... tgk....batak la
series aq rindu dorang ... lamanya xjumpa... tgk... hang out dari petang bawa ke malam ...
dari pagi bawa ke petang xley bawa ke malam .. da nak balik arau dah :'(
dimalam nya .. di Marry Brown

di rumah cekgu :)



ingat lagi dulu nak pegi raya nek bas.... nek KTM .. sekarang nek kereta woo teruja..

bak kata mak aq ..." budak2 dah ada kereta dah ...yang len da xpandang" ok .. saya terasa.
masing2 bawa kereta... padahal baru je lepas SPM .. lagaknya macam orang dah kerja ... apa2 pon ... member still xlupa even masing2 da merantau...



dalam kereta la kannnnn
oke, da jumpa ex siap gambar bersama lagi ... cinta cimpanzi berlakulah perbualan antara aq n dia yang aq rasa paling pelik skali..ketika duduk bersebelahan amek kesempatan


him : weh. kenapa eh kita putus dulu
me : sebab ko la.. masa ko kat johor , aq marah kau teros ko xcontact aq lagi *muke sedih
him : aq ke?? haha.. aq ingat lagi masa ko tnye soalan math kat aq... tanya kat mesej
me : hehe .. aq ingat lagi mase aq buat homework ko sbb ko xsiap
him : a'a .. aq ingat lagi
friend : nak kapel balik ke tuuu
me : kapel balik jum *main2 je
him : xnak aq .. aku dok johor.. ko dok arau .. kat sini je leh jumpa
him : *bla

macam gitu la gaya nya .. aish~ n then snap pic berdua request from HIM
cerita lampau


pelik dan lawak ... setiap kali jumpa putar balik cerita lama ....fuuuuuu



kami mengucapkan .. SELAMAT HARI RAYA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


she's died

AL-FATIHAH.....

kerana kesibukan dikota arau.. aq xdapat nak post + still sedih lagi ... hmmm ..... from previous post

dia lah... arwah lah orangya ... hmmm... sedih sangat kannn .... dia pergi da...

masa tuu aq nak gi kuliah .. tiba2 mak aku kol... mcm pelik la jugak kan .. selalu ptg je mak aku kol... tapi pagi ... dlam kol 7 lebih mcm tuu la...

me : hello
ibu : nab dah meninggal
me : YA ALLAH!!!!!
ibu : *teresak2
me : *badan dah lemah
perbualan selebihnya dirahsiakan .. hehe


dah la aku kat arau dia kat Selangor .. mmg aku xboleh balik la kan .. kalau aku balik pun .. maybe sok pagi baru sampai .. sama jugak ... aku still x dapat tengok jenazah dia ...

family dia kata dia meninggal bukan sbb lukimea tapi sbb lain .. xpelah .. ajal dia kot... aku pun xsanggup nak tengok dia terlantar je dkat hospital sampai makan pun x boleh sbb gusi dia bengkak ...

masa dia dekat hospital... dia x 0n anset dia .. dia x nak cakap dengan kawan dia ... sbb dia kata dia xnak tengok kawan dia sakit ...
aku ingat lagi mak arwah cerita.. dia kata kat mak dia, dia nak bio oil sbb dia malu kalau orang mandi jenazah dia nanti ade parut2... sedangkan masa orang mandikan dia hari tuu ... xde kesan apa2 .. dia bersih sangat .. dia baik ... sampai masa terlantar sakit pun dia masih nak puasa sunat ..subhanallah ...

orang yang masukkan jenazah dia kat liang lahat tu pun kata jenazah dia lah yang paling ringan pernah dia angkat .. tgk... baiknya dia ... hm... rindu .. Alhamdulillah .. masa cuti mid sem aq n member dengan family dia suma g kubur dia  .. ziarah dia.. hari raya tu pon .... kiteorang g lagi ... rindu nak raya ngn dia ... nak dtg umah dia family dia xbalik lagi ...

hari terakhir aku jumpa arwah .... sebelum masuk uitm ... arwah sakit sebenarnya .. muka pucat .. tp nak jugak hang out ... tu pun dia follow g makan je ... sbb xlarat jalan ...sempat dia cerita kisah dia kat aq ... rahsia dia... *sbb kiteorang mmg suka tukar2 rahsia*

xpelah .. Allah sgt sayangkan dia ... kekadang mimpi dia ... mcm dia hidup lagi.. hmm ...
AL-FATIHAH :'(

25 August, 2011

assalamualaikum .... fuuuuhh.. lame x bkak blog .. xtlis pape ...
bz ... ni sume uitm pnye keje!!! 
benci syg uitm.. uitm dihati kuuuuu....

first of all aq nak cite pengalaman aq merantau wat kali pertama dalam hidup ni.. bafak jauh wooo.... sadis je... macam mane la budak-budak yg dok kat oversea tuuu....mesti sedih kannn....???

second of all  experience aq menghadap MDS *apetah mksudnye aq xtaw* mcm haram tah pape ... haha ...
mane x  nye .. aq nak mandi dea xbagi .. aq nak makan dea bg 2minit ... *jam dea double fast kottt*
memang comell la kan aq makan ... hampesss..... huuuu.. pas tu lepas makan dea soh jalan laju2 ... aish... aq xbawa lak kasot roda aq ... lupe..**alasan laaaaa....

pape pon lepas selesai je MDS tuuu .. mak aih ... seronok koottttt ,,... lega ... tp tibe2 rindu teringat plak pe yg wat mse MDS tu ....yg terok .. yg oke .. yg sedang2 saja ..~

moral of the story:
kena sabar dengan dugaan ... bru brutal yoow


07 June, 2011

rindu b aQ

aku kenal ko da lame ... da 4 ta0n ..
tp baru rapat ngn ko mase p0m 5 dlu....
dlu... mase skola rendah ko salu xdtg skolah ..
so aq p0n xkenal la ko ...
taw name je . muke xpenah tgk ..
hampeh....hehe ...
mase p0m 1 - p0m 4 aq xrapat ngn ko sbb ko xsme kelas ngn aq mase p0m1-3 ..
mase p0m 4 lak.. ko rapat ngn orang len ...
emmmmmmmm.......*jeles
mase p0m 5 baru kite rapat sbb ko dduk sebelah aq ...hehe
sume masalah aq cite at ko kan??????
siannn ko byk rahsie ko simpan .. huhuhu
:: at dlm toilet ::
:: same je pose .. hahah ,,,.. telengkan kpala anda ::
haaa .. tapi aq ngn dea xbhse kan "ko aq" but we use "b by" yg menambah2kan kaseh syg .. ngeeee~
even cm plik je org dengar tp kteowg wat xtaw je ...
sbb we taw la hkum agme ... aish~ BFF je la.....
:: jejalan di mid ::
ha ... tu dlu .. ley kua sme .. lpak .. borak .. kongsi masalah n rhsie ...
skang dea asek sakit je ... hmmmm ...
sedih aq .... hope ko sehad la....
post xgne b n by takoot geli la blogger len bace .. hahaaahhhahha
rindu b gile2 ar

15 April, 2011

matlufhi :)

kenal x dgn dak ni??? he more famous than anwarhadi.. kan??
sape agree angkat ibu jari kaki cpat!!
suke bebeno teman tgk video dia kat youtube tu..
xpenah tgk??
meh cek tnjukkan mane yg the best bagi cek na ..
dia ade byk video ...
nak tgk gi la kat youtube tu ... huhu ..
act ape lwak yg dea buad tu ade jgk bnde baik yg dea nak sampaikan ...
lau kowang cube paham la...
haha ...
tapi sampai skang aq xjumpe facebook dea .. hwa3x
ade sape2 ade fb dea x??? :D
mamat ni cumell la :P

09 April, 2011

PERHATIAN & PLEASE !!!!!!!!!!!!!!

assalamualaikum.............fuuhhh .... suda lame x tgk blog sbb lapy n pc rosak .. sedih bangat seh~ nak update blog p0n payah ... hah .. tu la padahnye lau xjge lappy!!!
oke ... topik ni act 4 my followers or becoming follower... miss zaty nak pesan.... plizz tgl kan link kalau da follow :)) sbb susa nak follow korang balek .... same ade kat shoutbox penguin or mase follow tu .. means dah disetkan untuk dishowkan linknye lps follow ... xphm?????? xphm xpe,.... meh miss zaty tunjuk kan kat mane korg kne buad ... bfore tu kene la g kat link ni dlu ...>> sini ..
lau da tgk page cik cleo tu .... cube buad pe yg dea aja ... mesti nanti snang org nak follow u'ols .. kan????so that .. nanti mesti ramai da follower korang ... hehehehe .....
credit:cikcleo

25 March, 2011

keputusan oohh keputusan

anda kecewa??anda gembira??puas hati??redha??tertekan???
jgn pelik kenapa anda xberjaya seperti orang lain ... jgn pelik kenapa anda usaha tapi hasilnya tersasar dari sasaran.. jgn pelik kenapa anda yang dapat tp bkn orang lain...
walaupun kite usaha ... kita berdoa.. kite bertawakal ... tapi kite tetap kecundang...
sebenarnye kite bkn kecundang ... tapi kite diberi semangat yg lebih untuk kehadapan ... siapa kate orang yang berjaya ngn sume A+ tu akan hidup senang .. akan gembira .. bahgia...???
dalam hidup ni kita kene mula dari bawah...kerana yang dari bawah itu lah akan kekal kedudukannya bila di atas..
walaupun pelajaran itu penting .... kerajinan .. kesungguhan .. itu lagi penting
sebenarnye semua ini rezeki dari allah .....
setiap yang Allah kurniakan itu adalah yang baik untuk kita meskipun kite merasakan itu sesuatu yang membebankan kerana Allah tahu apa yang terbaik untuk hidup kita
kann??? jadi jangan lah anda kecewa ... tempuhlah dugaan hidup itu dgn penoh kesabaran ... InsyaAllah sglanya menjadi mudah

18 March, 2011

unik + menarik + tetarik +pelik !!

heee~ asslm...brabok suda blog aq .MySpace.. hahahha ... xade new post p0n.. juz blowgwalking je ..cite ni gk lme la.. da bape hari da.... tp xde mood tol na add p0st .... huhuhu...
0n 14 march aq n siblings , macek ,pacek , n anak2 nye g la mandi sungai coz dowg ni da gian sgt na mandi t'utamanya sdare aq uh ... n termasok jgk akk aq tu .. hahahha ...
da beso p0n .. aq da muak jgk mandi sungai ni ...
tapi lau kadang2 g syok gk ... kne plak ade masak2 .. lagi syiok !!! MySpace
heheheh tapi tu bkn cite nye .. :D ni na cite sal batu yg aq jumpe mase mandi sungai hari tu ...
act we all cari batu nak dihadiahkan kat ikan kat uma tu ...huhu .. tapi jadi lain plak ... coz jumpe batu yg unik + menarik + tetarik +pelik !! nak tgk cm ne rupe dea???
*pic gelap
c bentuk luv .. weee~ celonok nye....dis 4 u boy!!!MySpace
korg pena jumpe x???? heee~cam akk aq kate ... t'lalu bayak kisah cinte kat sungai tu .. tats y ade batu bntuk love ni .. hahaha
unik + menarik + tetarik +pelik !!
kan??hehehhe
hahahah ... if aq ade bf skng ,,,, mesti aq bg at dea ... hahahahah .... special edition lah!!!!MySpace
n now aq nak try plak asah batu kot2 jadi ke bentuk love mcm ni ...
bole la dihadiahkan kpd yg t'syg +disyang +melayang!!! huhuhu
-the end-

06 March, 2011

hari tentera ^.^

1st time g hari tentera ..MySpace pdahal da byk kali hari tentera ni ade ... bg yg xtaw .. hari tentera ni disambut di dataran kuala lumpur la..
mle2 msti la snap pic dlu .. sblom move na g tgk pameran tu ...
*my bro*
*snap3x*
even panas tapi oke la .. coz xpena p0n knl TENTERA ni .. tgk ape dorang guna .. ape dorang makan ... ceeewah !
c.. na makan kne ikhtiar juga... mkn dlm utan .. bese la.. janji perot kenyangMySpace.. huhu ...
act na snap pic kpl terbang la ... snapang la.. n mcm2 tapi susa coz rmai cgt org .. huh .. sabo0 je la ... xpe2 janji dpt tgk kannnMySpace
at situ ade jgk bg sape2 yg bminat nak masok wataniah ni tok daftar.. mang byk p0n kelebihan masok wataniah ni tapi aq xdapat nak bayangkan lau aq masok .. wwwaaaaaMySpace mau melalak aq .. agagaga ... mane x nye xpenah p0n b'kem sebulan .. da la aq ni xsuke lasak2 ni .. ish .. bnci laaa~ MySpace...
hehe ... stop pasal tu .. sambung plak cite sal tentera ni .. aq xtaw la .. ape gne kete ni .. tapi dipamerkan . sah2 la dorang gune kan??? hurm ...sape taw dorang gne ni tok ape.. FORMULA 1 ea??
hurm .. then masok satu kawasan tu .. ade jumpa ni >>
ruma utan .. comel kan?? comel p0n sebab dea kecik ... heheheh .. bak kte my sis .. rumah tok tggu durian runtuh je ... btw .. syiok kot lepak kat tmpat mcm ni MySpace
kat kwasan tu jgak .. aq jumpe pemadam ... hahaah .. unik la pemadam tu .. aq xtaw cm ne na gne .. tapi jiimmmaaat!! MySpace
huhu ... padahal ni mcm ubt tradisional kot .. tah la.. xbce p0n ... *bce la kalau boleh*
suda habis rayau2 .. snap pic lagi .. agagagag ...*mang btujuan na msok blog p0n*
lets c..MySpace
*macam terbang pulak.. maklumla .. ringan je ^.^ *
heheh .. las pict ...peace no war!!!!
ape2 p0n .. g tu mang bes la .. tapi lagi bes lau g pagi coz dea ade wat ptunjukkan ... heheheh ....
rugi!!! MySpace

03 March, 2011

luahan hati .. mood: sedih~

da dua ta0n sy ngn awk bpisah ... sy xboleh lupa kan awk ..!!! knpe eh?? bg saya awk biase2 je .. ade yg lebih baik dari awk tapi ttp jgk xmgubah prasaan sya kat awk ...
awk taw . kalau sy tgk pict awk mase skolah dlu .. rase nak nangis je! MySpace . bkn rasa je .. memang saya nangis p0n ..
sbb pict tu mengingat kan sya kat awk.. teringt masa kita balik skolah sama2.. saya tgu awak n awak tgu saya .. saya teringat masa awk perhatikan saya masa sy tengah PJ .. saya teringat kn awk ... agak2 awk ingt kat saya x?? hurm ...MySpace ,..
awak ... awk la orang pertame yg saya date .. n saya rase mcm awak la org pertame yg saya syg ..saye pnah kapel ngn orang lain tapi saya xkesah dorang pergi tapi knpe bile awak saya kesah??
awak taw .. sejak awak kate awk suka mkn coklat .. sya jadi gile coklat plak..MySpace sedih taw ..
saya penah cube nak "ngorat" awak blik .. tp awk xprasan kot .. xpe la.. mgkin saya ptot tgu awk datang je...awakkk .. saya rindu awak!!
saya rasa slah sy sbb xcube paham hidup awak ..
awak xpenah marah saya .. bile awk marah awk senyap je.. n awak akn dtg blik..
tp ade 1 hari tu awak marah saya sbb saya cari awak ..
n then awak xpenah datangbalik kat saya lagi .. sampai lah skarang
MySpace
awak . saya akan tgu awak .. kalau boleh selama-lamanye ..
MySpace
saya akui yang saya masih meletak harapan yg tgi tok awk kembali
dan seandainya awak kembali .. saya xkan lepaskan awak lg!!
MySpace
saya akan jadi lebih matang
^.^
hehe .. tQ mr.N c0z awak pernah brubah utk saya..awak pernah menghabiskan masa awak ngn saya .. awak pernah datang dlm hidup saya !!
MySpace
sayang awak!!

02 March, 2011

resepi yg baru d cube ^^

tgah bosan2 xtaw masak apa .. n adek plak da bising nak makan c0z dia nak g skolah dah .. so .. aq cari la resepi kat tenet .. n then jumpa la resepi ni .. nice ..n easy :)
name makanan ni paprik kelantan ...
*sorry pic comot*
  • 1/2 ayam (ptong kecil2)
bahan A
  • 1 inci kunyit
  • 2 batang serai
  • 10 biji cili api
  • 3 ulas bawang putih
  • 1 inci lengkuas
  • sedikit belacan
bahan B
  • 3 helai daun limau purut
  • 1 biji bawang besar(dihitis halus)
  • sedikit garam , gula , perasa
  • 1 keping asam keping
  1. blend bahan A
  2. panaskan minyak dan masukkan bahan A tadi.. tgu sehingga naik minyak
  3. masukkan ayam dan kacau..
  4. masukkan bahan B .. tgu lbih kuarang 3 minit kemudian boleh lah dihidang
senang kan?? :D

onde-onde.. wink2

as slm .. hee~ ptme kali blaja wat kueh ni .. dlu taw mkn je .. taw2 dah siap dpan mata .. then ibu soh blaja .. bak kte ibu .." ni la kueh paling senang nak buat"..
1: blend daun pandan dlu *na dapatkan warna hijau ...* amek la bape byak p0n xkesa ...
2: tepung pulut + tepung gandum(sedikit shaja sbb nak kurangkan onde2 tu liat) + garam sedikit
3: campur dgn daun pandah yg dah di blend tadi .. masukkan sikit demi sikit sampai adunan jadi doh macam ni:
4: gula melaka dipecah2 kan menjadi kecil.. *this is gula melaka*
5: sapukan dulang dengan minyak supaya onde2 nanti xmelekat n pecah :)
6: bulat2 kan adunan tadi kecil2 dan letakkan gula melaka yang telah dipecah2kan seperti ini
7: rebus kueh onde2 sampai dia terapung dan kmudian angkat
8: gaulkan onde2 yang dah siap tadi dgn kelapa *kukus kelapa dahulu supaya kelapa xbasi*
siap untuk dimakan :))
*ole2* : bak kate aq .. hahah
#maaf tiada sukatan sbb resepi trun temurun .. ceeewah!