CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

05 September, 2011

she's died

AL-FATIHAH.....

kerana kesibukan dikota arau.. aq xdapat nak post + still sedih lagi ... hmmm ..... from previous post

dia lah... arwah lah orangya ... hmmm... sedih sangat kannn .... dia pergi da...

masa tuu aq nak gi kuliah .. tiba2 mak aku kol... mcm pelik la jugak kan .. selalu ptg je mak aku kol... tapi pagi ... dlam kol 7 lebih mcm tuu la...

me : hello
ibu : nab dah meninggal
me : YA ALLAH!!!!!
ibu : *teresak2
me : *badan dah lemah
perbualan selebihnya dirahsiakan .. hehe


dah la aku kat arau dia kat Selangor .. mmg aku xboleh balik la kan .. kalau aku balik pun .. maybe sok pagi baru sampai .. sama jugak ... aku still x dapat tengok jenazah dia ...

family dia kata dia meninggal bukan sbb lukimea tapi sbb lain .. xpelah .. ajal dia kot... aku pun xsanggup nak tengok dia terlantar je dkat hospital sampai makan pun x boleh sbb gusi dia bengkak ...

masa dia dekat hospital... dia x 0n anset dia .. dia x nak cakap dengan kawan dia ... sbb dia kata dia xnak tengok kawan dia sakit ...
aku ingat lagi mak arwah cerita.. dia kata kat mak dia, dia nak bio oil sbb dia malu kalau orang mandi jenazah dia nanti ade parut2... sedangkan masa orang mandikan dia hari tuu ... xde kesan apa2 .. dia bersih sangat .. dia baik ... sampai masa terlantar sakit pun dia masih nak puasa sunat ..subhanallah ...

orang yang masukkan jenazah dia kat liang lahat tu pun kata jenazah dia lah yang paling ringan pernah dia angkat .. tgk... baiknya dia ... hm... rindu .. Alhamdulillah .. masa cuti mid sem aq n member dengan family dia suma g kubur dia  .. ziarah dia.. hari raya tu pon .... kiteorang g lagi ... rindu nak raya ngn dia ... nak dtg umah dia family dia xbalik lagi ...

hari terakhir aku jumpa arwah .... sebelum masuk uitm ... arwah sakit sebenarnya .. muka pucat .. tp nak jugak hang out ... tu pun dia follow g makan je ... sbb xlarat jalan ...sempat dia cerita kisah dia kat aq ... rahsia dia... *sbb kiteorang mmg suka tukar2 rahsia*

xpelah .. Allah sgt sayangkan dia ... kekadang mimpi dia ... mcm dia hidup lagi.. hmm ...
AL-FATIHAH :'(

No comments:

Post a Comment